Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Μερικές όμορφες ιδέες για να καλωσορίσουμε τα παιδιά στην τάξη αλλά και να δεθούμε όλοι μαζί σαν ομάδα!
 • Ζωγραφική σε πέτρες Μια πολύ όμορφη ιδέα που βρήκα στο Pinterest (η πηγή της φωτογραφίας μου είναι άγνωστη) και θα ήθελα πολύ να την δοκιμάσω! Θα είναι πολύ όμορφο να διακοσμήσουμε μια γωνιά στην αυλή κοντά στην είσοδο με πέτρες που ζωγραφίσαμε μαζί με τα παιδιά! Ακόμη και αν τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας μπορούμε απλά να τις βάψουμε μονόχρωμες ή να κάνουμε ωραία τυπώματα με παλάμες! Οι πέτρες βάφονται και με τέμπερες και με ξυλομπογιές οπότε αν μπορείτε να βρείτε δοκιμάστε το!

 • Στεφάνι καλωσορίσματος για την πόρτα με παλάμες


Μια ιδέα που μου άρεσε πολύ για την πόρτα της τάξης μας από το twelvecraftstillchristmas.blogspot.gr
 • Η καρδιά της τάξης μας 
Μια καρδιά φτιαγμένη από τις παλάμες μας για να διακοσμήσει τον τοίχο μας!

 • Ζωγραφική στην αυλή με πινέλα της φύσης 

Αυτή την δραστηριότητα την είδα στο υπέροχο site Learning for kids και την μοιράζομαι μαζί σας γιατί είναι μία από τις πιο ωραίες δραστηριότητες που έχω δει τον τελευταίο καιρό! Μια ομαδική ζωγραφιά σε μεγάλο κομμάτι χαρτιού με πινέλα φτιαγμένα από υλικά που βρίσκουμε στην αυλή μας!  Υπέροχο και αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε όσο συχνά μπορούμε. Δοκιμάστε το νομίζω ότι αξίζει και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

Και μερικά παιχνίδια για να δεθούμε σαν ομάδα!
 •  Μουσικά στεφάνια: το παίζαμε αντί για μουσικές καρέκλες λόγω έλλειψης χώρου!
 • Κυλάμε τα στεφάνια: τα παιδιά σε ζευγάρια καθόταν απέναντι και κυλούσαν το στεφάνι στο ζευγάρι τους. Το πόσο τους άρεσε και πόσο γελούσαν όταν το στεφάνι που κυλούσαν μπερδευόταν με το διπλανό ή έφευγε μακριά και το κυνηγούσαν περιττό να σας το πω!
 • Μουσικά αυτοκίνητα: τα παιδιά κρατούσαν τα στεφάνια μπροστά τους σαν τιμόνι και ξεκινούσαμε με την μουσική να γινόμαστε ό,τι αυτοκίνητο, φορτηγό, μηχανή μπορείτε να φανταστείτε. Εγώ κρατούσα και δύο καρτέλες μία κόκκινη και μία πράσινη για φανάρια και όταν φώναζα πράσινο ξεκινούσαν μαζί με την μουσική και στο κόκκινο σταματούσαν. Επίσης πηγαίναμε αργά ή γρήγορα ανάλογα με το τι ήμασταν, δηλ. αν ήμασταν Κεραυνοί Μακουίν πηγαίναμε γρήγορα, αν ήμασταν τρακτέρ αργά κλπ. Από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της τάξης το ζητούσαν συνέχεια!
 • Περνά περνά η μέλισσα: κλασσικό κι αγαπημένο! 
 • Παντομίμα: χωρίς να βγάζουμε ήχο περπατούσαμε σαν ακροβάτες, κλαίγαμε, γελάγαμε, τρώγαμε, ζωγραφίζαμε κάναμε τα πιο τρελά πράγματα!
Τέλος να ευχηθώ καλή αρχή σε όσες από εσάς άρχισαν δουλειά εχθές! Σας ζηλεύω πολύ!
6 σχόλια:

 1. Ελπιζω να καλωσορισεις πολλα παιδακια φετος!Φιλακια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αφτί! Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραίες ιδέες. Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στις ενασχολήσεις σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ Ελένη! Καλο φθινόπωρο και σε σένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Some fab ideas, love it! Hope you have a great school year, Kierna

  ΑπάντησηΔιαγραφή