backround

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΡΟΣ 1ο

Ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά παιχνίδια, με κάθε τάξη που είχα ως τώρα, είναι  "Η θάλασσα" όπως το λέω εγώ. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μεγάλο κομμάτι μπλε πανιού και μπαλόνια. Παίζεται και μέσα στην τάξη και έξω.
Στην αρχή τα παιδιά πιάνουν όλα το πανί που είναι η θάλασσα και πάνω στο πανί βάζουμε τα μπαλόνια. Τους εξηγούμε ότι ο σκοπός είναι να κουνάνε το πανί σύμφωνα με τον ρυθμό του τραγουδιού που ακούνε, πότε αργά που σημαίνει ότι η θάλασσα είναι ήρεμη και πότε γρήγορα που σημαίνει ότι η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη και έχει πολλά κύματα. 
Τα τραγούδια που χρησιμοποιούσαμε εμείς είναι του Σταμάτη Σπανουδάκη τα "Κύματα" και  "Θάλασσα". 

Αφού τελειώσει αυτό κάνουμε παραλλαγές του παιχνιδιού. Τα αγόρια κρατάνε το σεντόνι και τα κορίτσια γίνονται γοργόνες ή ψάρια (ότι προτιμούν) και περνάνε κάτω από το σεντόνι, κάθονται λίγο κολυμπάνε και βγαίνουν από την άλλη πλευρά.Το ίδιο γίνεται και με τα αγόρια μετά που γίνονται συνήθως καρχαρίες και ξιφίες! 






Είναι περιττό να σας πω πόσο τα χαίρονται τα παιδιά! Επίσης παίζεται με όλες τις ηλικίες.

Συνεχίζοντας με την ίδια θαλασσινή  διάθεση θα σας παρουσιάσω ένα παραμύθι που το λατρεύω και το λατρεύουν και τα παιδιά και δίνει δυνατότητες για δραματοποίηση.


"Η συναχωμένη γοργόνα" της Αθηνάς Δρακοπούλου εκδ. Παπαδόπουλος είναι ένα καλοκαιρινό παραμύθι, σε έμμετρο λόγο με αστεία στιχάκια.
Είναι η ιστορία ενός ψαρά που ονειρεύεται να βρει ένα ταίρι ενώ δεν μπορεί να πιάσει κανένα ψάρι. Τελικά ανακαλύπτει ότι δεν πιάνει ψάρια γιατί τα τρομάζει μια γοργόνα που είναι συναχωμένη και φτερνίζεται συνέχεια. Ο ψαράς ερωτεύεται την γοργόνα και ξεκινά η περιπέτειά τους. 
Εμείς το παίζαμε σαν ομαδικό παιχνίδι, δηλαδή τα αγόρια ήταν οι ψαράδες και ήταν πάνω στο καράβι τους και ψάρευαν και τα κορίτσια οι γοργόνες. Αφού παίζαμε όλο το παραμύθι στο τέλος χορεύαμε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε όπως τα ψάρια στο τέλος του βιβλίου.
Τραγούδια που χορεύαμε είναι το "Βγαίνει η βαρκούλα" και το "Ήταν ένα μικρό καράβι". Θα τα βρείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=tRtxIf8_mvQ και http://www.youtube.com/watch?v=U49xnHNADbU .

 Καλή διασκέδαση!

13 σχόλια:

  1. Ομορφο και πολυ καλοκαιρινοοοοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό. Μπράβο σου που μας το έμαθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thanks so much for adding this the outdoor play link up this week, and I am delighted to have a real international feel to th link up, now wiht posts from all over the globe. Kierna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thank you for stopping by! I am happy to share my work and see how other teachers and moms work all over the world!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. what a wonderful idea! it looks like they had so much fun! a great indoor/outdoor activity! Thanks for sharing at The Sunday Showcase.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. What a fun game! This would have been perfect for our recent Mermaid party! We have played a similar game at school with the parachute, but this is just as good and without having to buy a parachute. Very fun, thanks for sharing at the Outdoor Play Party!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oh goodness, how much adorable fun!!! So lovely to see you visit Red Ted Art! Thank you for sharing on Kids Get Crafty!

    Maggy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.