backround

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ!

Σήμερα ξεκινάμε μια νέα ενότητα στις κατασκευές μας, τις κατασκευές εμπνευσμένες από παραμύθια! Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την νέα ενότητα και έχω ήδη βρει πολλά παραμύθια που θέλω να κάνω! Το μυαλό μου τρέχει σε κατασκευές για το καθένα και δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα!

Ξεκινάω λοιπόν με ένα πολύ ωραίο παραμύθι για το φθινόπωρο, το "Μια βροχερή μέρα" των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη το οποίο μιλάει για τις περιπέτειες ενός σκαντζόχοιρου μια μέρα με βροχή.


Ξεκινάμε την κατασκευή μας φτιάχνοντας ομπρέλες. Κόβουμε χάρτινα πιάτα στην μέση εμείς ή τα παιδιά, ανάλογα την ηλικία τους και τα βάφουμε με τέμπερες.
Όταν στεγνώσουν κολλάμε χρωματιστά κουμπιά ή ό,τι άλλο έχουμε για διακοσμητικό.
Τέλος κόβουμε σε οντουλέ χαρτί το μπαστούνι της ομπρέλας, εγώ διάλεξα καφέ και το κολλάμε στην ομπρέλα.

Στην συνέχεια φωτοτύπησα 2 σκαντζοχοιράκια από ένα παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Παράθυρο.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα σκαντζοχοιράκια (εγώ προτίμησα κηρομπογιές  γιατί δίνουν ωραία υφή στην εικόνα) και τα κόβουν.
Κολλάμε τα σκαντζοχοιράκια στις ομπρέλες και είναι έτοιμη η κατασκευή.

Τώρα για να γίνει όντως βροχερή η μέρα μπορούμε να συνδυάσουμε 2 κατασκευές και να φτιάξουμε μια βροχερή σκηνή να στολίσουμε την τάξη μας ή το δωμάτιό μας!

 Συνδυάζουμε λοιπόν τα σκαντζοχοιράκια με μια κατασκευή που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα στην ανάρτηση ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ! Η κατασκευή είναι σύννεφα από τέμπερες και βροχή από φίλτρα καφέ όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.


Συνδυάζοντας τις 2 κατασκευές μαζί (και προσθέτοντας 2 λιμνούλες με νερό από τέμπερες μπλε) έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!





8 σχόλια:

  1. Πο-πο!!!Τί όμορφα που είναι!!!Φανταστικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!ΠΕΡΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ , ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ...ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσάνθη κι εδώ που μένω εγώ τώρα για λίγες μέρες έβρεξε και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για πολλές εργασίες. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Αν τα κάνετε πες μου θα ήθελα πολύ να τα τα δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. These turned out so cute!! I always love your craft projects! Thank you so much for linking up this week to Discover & Explore!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.