backround

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή διακοσμηση της τάξης μας!

Κι επειδή ο καιρός μάλλον φθινόπωρο θυμίζει και όχι καλοκαίρι και ζέστη και όλα αυτά που λέμε με τα παιδιά στον πρωινό κύκλο, τους μιλήσαμε για την ατμοσφαιρική μόλυνση και γιατί ο καιρός κάνει έτσι.
Διαβάσαμε ένα παραμύθι που εξηγεί με απλό τρόπο για την τρύπα του όζοντος και σας το προτείνω, λέγεται "Η αόρατη ομπρέλα" από τις εκδόσεις Διάπλαση


 και τραγουδήσαμε και το τραγούδι της Χριστίνας για το τι να κάνουν οι μεγάλοι και να σταματήσουν της καταστροφή του περιβάλλοντος!

Και μιας και το παραμύθι είναι καλοκαιρινό και μιλάει για τον ήλιο και έχει θαλάσσια ζώα και πουλιά αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα πλάσματα της θάλασσας.
Διαβάσαμε και το εξαιρετικό παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη "Ο μεγάλος νικητής" και είδαμε πάρα πολλά πλάσματα της θάλασσας!

Έτσι είπαμε λοιπόν να κάνουμε μια ομαδική κατασκευή να στολίσουμε την τάξη μας και να φέρουμε έστω και μέσα το καλοκαίρι!
Τα παιδιά ζωγράφισαν διάφορα πλάσματα της θάλασσας, φύκια και κοχύλια, τα κόψαμε και τα βάλαμε στον πίνακα της τάξης μας (στον οποίο προηγουμένως είχαμε βάλει μπλε βελουτέ χαρτί και λευκό γκοφρέ βαμμένο με καφέ, κίτρινο και χρυσό για άμμο).














7 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΣΑΣ ΜΕΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΑΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διακόσμηση της τάξης σας... άψογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Δανάη μου! Και πολύ πολύ εύκολη θα προσθέσω!

      Διαγραφή
  3. πολύ ωραία διακοσμήσατε το ταμπλό σας Μάρω ...υπέροχα χρώματα
    ΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χαρούμενος ο πολύχρωμος πίνακας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.