backround

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΜΠΟΛΑ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Με αυτή την τόμπολα θα ξεκινήσω να δουλεύω το θέμα των 5 αισθήσεων. Καλή αρχή λοιπόν!

Να πω πρώτα πως αυτή η τόμπολα μπορεί να χρησιμεύσει και σαν ομαδική εργασία για τις 5 αισθήσεις ανάλογα πως θέλει να το δουλέψει η καθεμιά μας.
Εγώ θα την κάνω λίγο διαφορετική από την κλασσική τόμπολα, θα κάνω τόμπολες κύκλους. Αλλά όποιος θέλει μπορεί να την κάνει όπως την προηγούμενη.
Και εδώ θα χρειαστούμε 2 μεγάλα κομμάτια λευκό κανσόν 70 επί 50 εκ.  Ξεκινάμε με τις εικόνες.

Αρχικά θέλουμε 5 εικόνες που απεικονίζουν τις 5 αισθήσεις:

ακοή

αφή

γεύση

όραση

οσμή


Και μετά εικόνες που να ταιριάζουν στην κάθε αίσθηση, όσες μπορούμε να βρούμε. Να οι δικές μου:

ΟΡΑΣΗ





ΑΦΗ





ΓΕΥΣΗ




ΟΣΜΗ


 ΑΚΟΗ



Αφού χρωματίσουμε τις κάρτες μας τις κόβουμε. Αυτή την φορά τις έκοψα λίγο πιο λεπτομερώς για να χωράνε στους κύκλους και φυσικά τις ντύνουμε με αυτοκόλλητο για βιβλία για να μην φθαρούν. Να το αποτέλεσμα ανά αίσθηση:


όραση

οσμή

αφή

γεύση
ακοή
 Αφού ετοιμάσουμε τις κάρτες παίρνουμε το ένα μεγάλο κομμάτι κανσόν και τοποθετούμε τις εικόνες μιας αίσθησης πάνω, με την εικόνα της αίσθησης στο κέντρο και τις άλλες γύρω γύρω (όπως στις φωτογραφίες παραπάνω). Σχεδιάζουμε έναν κύκλο γύρω από τις εικόνες  και τον κόβουμε. Συνεχίζουμε και με τις άλλες αισθήσεις μέχρι να έχουμε 5 κύκλους, έναν για κάθε αίσθηση. Το μέγεθός τους δεν χρειάζεται να είναι ίδιο, απλά γράψτε πίσω από τον κάθε κύκλο ποια αίσθηση μπαίνει για να μην μπερδεύεστε. Να κάποιοι από τους κύκλους μας:



Και το παιχνίδι ξεκινά! Βάζουμε στο κέντρο ενός κύκλου την εικόνα μιας αίσθησης και ζητάμε από τα παιδιά να τοποθετήσουν τις εικόνες που ταιριάζουν. Μια ιδέα για να κολλάνε και να ξεκολλάνε οι εικόνες είναι να κολλάμε μπλου τακ από πίσω. Να και οι τόμπολες μας έτοιμες:





2 σχόλια:

  1. Καλή δουλειά Μάρω! Στην αίσθηση της όσφρησης βλέπω ότι έχεις μία εικόνα λιγότερη. Θα μπορούσες να βάλεις μια άσχημη μυρωδιά από σκουπιδοντενεκέ ή κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια και για την ιδέα!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.