backround

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΤΑΪΣΤΡΑ ΠΟΥΛΙΩΝ

Αφού ασχολούμαστε με τα πουλιά τον χειμώνα και έχουμε μιλήσει για το πόσο δύσκολο είναι να βρούνε τροφή αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ταΐστρα για τα πουλάκια για να έρχονται στην αυλή μας και να βρίσκουν τροφή. Το βασικό μας υλικό είναι κουτιά από γάλα μεγάλα ή μικρά. Ζητάμε από τα παιδιά λίγες μέρες πριν να μας φέρουν ένα άδειο και ξεπλυμένο με νερό κουτί από γάλα. Ξεκινάμε βάφοντάς το. Επειδή όμως δεν βάφονται όλα τα κουτιά εύκολα εγώ κόλλησα χαρτοταινία γύρω γύρω πριν τα δώσω στα παιδιά.


 Το βάψανε όλο γύρω γύρω με τέμπερα πράσινη (γιατί είχαμε αρκετή σε ποσότητα) και το αφήσαμε να στεγνώσει μια μέρα.


Αφού στέγνωσε πήραμε τέμπερες διαφόρων χρωμάτων και κάναμε βούλες με το δάχτυλό μας πάνω στο κουτί!



Αφού στεγνώσει κόβουμε το πάνω μέρος (το οποίο δεν βάφεται σε όλα τα κουτιά) για να παίρνει αέρα και να μην μυρίζει,


 και μετά κόβουμε και ένα κομμάτι σαν πόρτα στο κάτω μέρος για τα ψίχουλα. Τέλος στερεώνουμε στο πάνω μέρος ένα κορδόνι με συρραπτικό για να την κρεμάμε και έτοιμη η ταΐστρα μας! Την παίρνουμε σπίτι την γεμίζουμε ψίχουλα και την αφήνουμε στην αυλή μας!



Εννοείται πως έφτιαξα κι εγώ δική μου και την κρέμασα στην αυλή μου!

Πως σας φαίνεται;

10 σχόλια:

  1. τέλεια η χειροτεχνία σας! χαίρομαι πολύ που φτιάξατε και εσείς ταίστρες για τα πουλάκια. Καναμε και εμείς με πλαστικό μπουκάλι. Αν θες να πάρεις μια ιδέα, δες http://mamafromgreece.blogspot.com/2012/01/make-recycled-bird-feeder.html
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. We love making birdfeeders here at our playschool! Thanks for linking up with us at Eco-Kids Tuesday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Popping back in to let you know I featured your post on my blog today! And.. check out the milk carton bird houses we made yesterday! http://likemamalikedaughter.blogspot.com/2013/01/eco-kids-tuesday-link-up.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. You can tell you don't have the wet weather in Greece, such a lovely idea but we might have to make it from a plastic bottle instead, thanks for the idea, I have one who loves birds here.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.