backround

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Διάβασα χθες την ανάρτηση της Μυρτώς (δείτε την εδώ ) σχετικά με την πρόσληψη νηπιαγωγών με διαφορετικό τρόπο και χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα κριτήρια.

Δεν είμαι νηπιαγωγός, είμαι βρεφονηπιοκόμος και πρέπει να πω ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται σε όλες τις ειδικότητες τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Όταν εγώ έκανα χαρτιά για μια προκήρυξη πριν 3 χρόνια τα πιο πολλά μόρια τα έπαιρνε η ανεργία, αμέσως μετά τα ανήλικα τέκνα, πολύτεκνα κλπ και ακολουθούσαν με ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ μόρια ο ο βαθμός πτυχίου και η προϋπηρεσία.
Και δεν ήταν μόνο η δική μου ειδικότητα αλλά παντού έτσι είναι οι προκηρύξεις. Και όσοι νέοι ήταν "άτυχοι" και δεν είχαν πολύ ανεργία ή οικογένεια ή μέσον έμειναν απέξω και συνεχίζουν να μένουν απέξω.

ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ;;
 
Κομπιούτερ, Αγγλικά, Γαλλικά κλπ γιατί δεν τα ζητάνε;; Εγώ τότε είχα τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, την περισσότερη προϋπηρεσία και βγήκα προτελευταία!!! Έχω Proficiency και δεν ζητάνε τίποτα! Πως να δουλέψω λοιπόν;;

Πως να μην είμαι άνεργη και απελπισμένη  27 χρονών, με τρελή όρεξη για δουλειά, αρραβωνιασμένη με σχέδια για ένα δικό μου σπίτι, με όνειρα για να προχωρήσω στην ζωή μου...

Πως να συγκριθώ με μία που δεν δούλεψε ποτέ και τώρα που είχε ένα μέσον και 4 παιδιά και πολύτεκνα άρα μόρια πολλά,  και πήγε για δουλειά επειδή της το έταξαν και έβγαινε μετά και έλεγε παντού ότι εμένα θα με παίρνουν κάθε χρόνο!!! Και το καλύτερο;; Είχε δίκιο την παίρνουν κάθε χρόνο!

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες για δουλειά, μητέρες, νέα παιδιά, μεσήλικες.
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΟΜΩΣ!
Εμείς δηλαδή που πήραμε τόσα πτυχία και παλέψαμε τόσο και ακόμα παλεύουμε για εξτρά προσόντα είμαστε μαλάκες;;

Και που να δουλέψουμε στα ιδιωτικά που κλείνουν και που μειώνουν προσωπικό γιατί οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν; Η σε καφετέριες; Δουλέψαμε κι εκεί για πολλά χρόνια, ανασφάλιστοι για ένα χαρτζιλίκι πόσο ακόμα;;;

Κάθομαι και τα συζητάω με φίλους μου καθημερινά αυτά και φωνάζω, και νευριάζω και τίποτα! Δεν μπορούμε να βρούμε λύση, να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε!Να μην μας ζουν οι γονείς μας, πόσο ακόμα; Κι αυτοί δεν έχουν πλέον άλλα λεφτά!

Συγνώμη αν προσβάλλω κάποιους αλλά έχω 3 χρόνια άνεργη, 3 χρόνια που φωνάζω και κανένας δεν ακούει γιατί όλοι είτε είναι βολεμένοι, είτε περιμένουν να βολευτούν.

Λυπάμαι που έφτασε και στους νηπιαγωγούς αλλά πιο πολύ λυπάμαι που εν έτει 2013 και μετά τα όλα όσα έγιναν ακόμα περιμένουμε το μέσον, ακόμα υπάρχει το μέσον και που οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς εξηγήσεις! Κι αν ζητήσεις εξηγήσεις δεν δίνουν, δεν τους νοιάζει γιατί κανένας δεν τους ελέγχει! Ποιος να τους ελέγξει το κράτος; Ας γελάσω!

Τα διαλύσατε όλα μπράβο σας! 

ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ!!!

Ελλάδα αθάνατη...

6 σχόλια:

  1. Μάρω, θα μπορούσα να σου γράψω πολλά γιατί έχω εμπειρίες ανάλογες ουκ ολίγες... είμαι και μεγάλη εγώ πλέον... Σαν μεγαλύτερη λοιπόν σου λέω: Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου στερήσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία γιατί τότε θα έχεις νικηθεί πραγματικά κι εσύ και όλοι μας! (το ίδιο λέω και στα κορίτσια μου .....). Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Κλεοπάτρα μου! Το ίδιο μου λέει κι η μάμα μου κι ο αρραβωνιαστικός μου (που αυτυχώς έχει δουλειά!)! Ομολογώ ότι κάποιες μέρες το χάνω και νευριάζω και ξεσπάω. Αλλά χαμογελάω ακόμα! Φιλιά πολλά και σε σένα κι ευχαριστώ για το ενθαρρυντικά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  2. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΑΡΩ ΜΟΥ! ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ... ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙ. Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ η φράση που χρησιμοποίησες Μαρία! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο Μάρω μου να ξεσπάς. Κανονικά σε ένα πολιτισμένο κράτος θα έπρεπε μια καταρτισμένη εκπαιδευτικός όπως εσύ να έχει κάθε ευκαιρία να εργαστεί και να προσφέρει.
    Φυσικά και θα έπρεπε να έχει το ίδιο δικαίωμα και μια πολύτεκνη μητέρα χωρίς ίσως εμπειρία.
    Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο
    και γρήγορα σου εύχομαι μια θέση που δικαιωματικά σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ιωάννα μου! Μακάρι να αλλάξουν προς το καλύτερο!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.