backround

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Να και η τελευταία μας κατασκευούλα για τα ζώα των Πόλων, ο θαλάσσιος ελέφαντας. Ξεκινάμε βάφοντας ένα ρολό χαρτιού με καφέ ή γκρι χρώμα (ανάλογα τι χρώμα θέλουμε να κάνουμε γενικά τον θαλ. ελέφαντα μας). Εγώ τον έκανα καφέ.


Στη συνέχεια κόβουμε σε καφέ (ή γκρι) κανσόν τα παρακάτω πατρόν :



πόδια (επί 2)

κεφάλι
χέρια (επί 2)

Αφού έχουμε όλα τα κομμάτια μας κόβουμε για τα δόντια ένα σύρμα πίπας, (εγώ το διάλεξα σε λευκό αλλά μπορεί να είναι ό,τι χρώμα θέλουμε) 


και για μουστάκια καφέ κομμάτια νήματος



Στη συνέχεια φτιάχνουμε το κεφάλι. Εδώ τα παιδιά θα χρειαστούν βοήθεια. Κολλάμε τα μάτια και τα δόντια. Τα μουστάκια τα στερεώνουμε με συρραπτικό για να σταθούν όπως τα θέλουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:


Αφού στεγνώσει το ρολό κολλάμε το κεφάλι, κολλάμε στο πλάι τα χέρια (τα διπλώνουμε λίγο στις άκρες για να κολλήσουν καλύτερα) και τα πόδια και είμαστε έτοιμοι!



2 σχόλια:

  1. The translate button on your blog isn't working right now so I can't read your post and instructions, but I am so in love with this craft! It is absolutely adorable!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It seems to be working now if you want to read the instructions but you can underastand how to make it from the photos. I'm glad you liked it it is really cute!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.